Karštieji patiekalai
Lazanija su kalakutienos padažu
Konservuotus pomidorus supjaustykite kubeliais, sukapokite česnakus, svogūnus susmulkinkite, dėkite į puodą kartu su kalakutienos faršu, pilkite sultinio, troškinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite puodą su vandeniu, dėkite druskos, virktie makaronų lakštus 7-10 min. Bešamelio padažas – į puodą dėkite miltus, sausai pakepinkite. Dėkite sviestą, lengvai pakepinkite su miltais, pilkite pieną ir maišykite kol užvirs. Dėkite druską, pipirus, tarkuokite muskato riešuto pagal skonį. Pavirkite kol padažas sutirštės. Kepimo indą ištrinkite sviestu, sluoksniuokite – lazanijos makarono lakštas, atvėsintas kalakutienos faršas, Bešamelio padažas, kietasis sūris. Paskutinį lazanijos lakštą užtepkite Bešamelio padažu ir tarkuotu sūriu. Pridenkite folija ir kepkite orkaitėje 20 min. 200°C. Patiekite lėkštėje su žalumynais, vyšniniais pomidorais ir tarkuotu sūriu. Apšlakstykite alyvų aliejumi.
Gaminimo laikas: 2 h
Porcijos: 4
Ingredientai
- 0,5 kg kalakutienos faršo
- 1 česnako skiltelė
- 1 baltas svogūnas
- 0,5 kg pomidorų be odelės
- 0,5 l kalakutienos sultinio
- 4 vnt. lazanijos makaronų
- vyšniniai pomidorai papuošimui
- 30 g tarkuoto kieto sūrio
- žalumynai
- druska, pipirai
- Bešamelio padažui:
- 1 šaukštas miltų
- 200 ml pieno
- 100 g sviesto
- lauro lapai
- druska, pipirai
- tarkuotas muskato riešutas
Ingredientai
- 0,5 kg kalakutienos faršo
- 1 česnako skiltelė
- 1 baltas svogūnas
- 0,5 kg pomidorų be odelės
- 0,5 l kalakutienos sultinio
- 4 vnt. lazanijos makaronų
- vyšniniai pomidorai papuošimui
- 30 g tarkuoto kieto sūrio
- žalumynai
- druska, pipirai
- Bešamelio padažui:
- 1 šaukštas miltų
- 200 ml pieno
- 100 g sviesto
- lauro lapai
- druska, pipirai
- tarkuotas muskato riešutas