Karštieji patiekalai
Kalakutienos storosios dešrelės
Dešrelės apkepkite keptuvėje, apskrudus dešrelėms dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 10 min. Moliūga nuvalykite, susmulkinkite ir virkite pasūdytame vandenyje. Bulves nuvalykite, susmulkinkite ir virkite pasūdytame vandenyje kitame puode. Išvirus moliūgui ir bulvėms nukoškite, dėkite į bendrą puodą, sutrinkite į piurė ir gerai išmaišykite. Pabarstykite druska ir pipirais, pagardinkite piurė sviestu. Svogūnus nuvalykite ir supjaustykite žiedais, kepinkite keptuvėje aliejuje kol suminkštės, pabarstykite druska ir pipirais. Ruoškite padažą – į keptuvę dėkite miltus ir sviestą, kaitinkite ir ištrinkite į bendrą masę, pilkite kalakutienos sultinį, pagardinkite druska ir pipirais, užvirkite. Užvirus pavirkite keletą minučių kol sutirštės. Padažą sumaišykite su apkepintais svogūnais. Į lėkštę dėkite piurė, dešreles, pilkite padažą su svogūnais, pabarstykite smulkintais krapais.
Gaminimo laikas: 1 h
Porcijos: 1
Ingredientai
- 3 kalakutienos dešrelės
- 300 g bulvių
- 200 g moliūgo
- 1 raudonas svogūnas
- 200 g kalakutienos sultinio
- 20 g sviesto
- aliejus
- krapai
Ingredientai
- 3 kalakutienos dešrelės
- 300 g bulvių
- 200 g moliūgo
- 1 raudonas svogūnas
- 200 g kalakutienos sultinio
- 20 g sviesto
- aliejus
- krapai