Karštieji patiekalai

Kalakutienos storosios dešrelės

Dešrelės apkepkite keptuvėje, apskrudus dešrelėms dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 10 min. Moliūga nuvalykite, susmulkinkite ir virkite pasūdytame vandenyje. Bulves nuvalykite, susmulkinkite ir virkite pasūdytame vandenyje kitame puode. Išvirus moliūgui ir bulvėms nukoškite, dėkite į bendrą puodą, sutrinkite į piurė ir gerai išmaišykite. Pabarstykite druska ir pipirais, pagardinkite piurė sviestu. Svogūnus nuvalykite ir supjaustykite žiedais, kepinkite keptuvėje aliejuje kol suminkštės, pabarstykite druska ir pipirais. Ruoškite padažą – į keptuvę dėkite miltus ir sviestą, kaitinkite ir ištrinkite į bendrą masę, pilkite kalakutienos sultinį, pagardinkite druska ir pipirais, užvirkite. Užvirus pavirkite keletą minučių kol sutirštės. Padažą sumaišykite su apkepintais svogūnais. Į lėkštę dėkite piurė, dešreles, pilkite padažą su svogūnais, pabarstykite smulkintais krapais.

Gaminimo laikas: 1 h

Porcijos: 1

Ingredientai

  • 3 kalakutienos dešrelės
  • 300 g bulvių
  • 200 g moliūgo
  • 1 raudonas svogūnas
  • 200 g kalakutienos sultinio
  • 20 g sviesto
  • aliejus
  • krapai

Ingredientai

  • 3 kalakutienos dešrelės
  • 300 g bulvių
  • 200 g moliūgo
  • 1 raudonas svogūnas
  • 200 g kalakutienos sultinio
  • 20 g sviesto
  • aliejus
  • krapai