Karštieji patiekalai
Kalakutienos kukuliai Japoniškai
Gamybos eiga
Susmulkiname česnaką ir svogūnų laiškus, smulkiai sutarkuojame imbierą. Viską beriame į didelį indą kartu su kalakutienos faršu, sojos padažu, skrudintų sezamų aliejumi.
Taip pat į mėsos mišinį supilame ryžių actą, cukrų ir beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską labai gerai išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kąsnio dydžio kalakutienos kamuoliukus ir išvoliojame juos miltuose.
Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus. Rekomenduojame aliejaus naudoti šiek tiek daugiau – tokiu būdu kalakutienos kukuliai labai gražiai apskrus.
Kukulius kepame 5-7 minutes ant vidutinės kaitros pavartant, kad neprisviltų.
Patiekiame su virtais ryžiais, šviežia kalendra ir svogūnų laiškais. Jei vis dėl to prireiks padažo – siūlome pagardinti trupučiu azijietišku austrių padažu.
Gaminimo laikas: 50 min.
Porcijos: 4
Ingredientai
500 g šviežio kalakutų mėsos faršo (Labai rekomenduojame kalakutų krutinėlių iš “Arvi kalakutai”)
3 cm dydžio imbierio šaknis
2-3 svogūnų laiškai
3 česnako skiltelės
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
šiek tiek druskos ir pipirų
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštelis cukraus
žiupsnelis džiovinto čili pipiro
šiek tiek miltų
saulėgrąžų aliejaus kepimui
100 g ryžių
2 šaukštai austrių padažo (nebūtinai)
šiek tiek šviežios kalendros
Ingredientai
500 g šviežio kalakutų mėsos faršo (Labai rekomenduojame kalakutų krutinėlių iš “Arvi kalakutai”)
3 cm dydžio imbierio šaknis
2-3 svogūnų laiškai
3 česnako skiltelės
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
šiek tiek druskos ir pipirų
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštelis cukraus
žiupsnelis džiovinto čili pipiro
šiek tiek miltų
saulėgrąžų aliejaus kepimui
100 g ryžių
2 šaukštai austrių padažo (nebūtinai)
šiek tiek šviežios kalendros