Karštieji patiekalai
Kalakutienos kebabas
Prieskonines žoleles, česnaką ir svogūną sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite arba tiesiog labai smulkiai supjaustykite peiliu.
ARVI KALAKUTAI šviežią kalakutų petukų mėsos faršą sumaišykite su smulkintų žalumynų mase riešutais ir brendžiu. Įpilkite dar 30–40 ml vandens. Pasūdykite, įberkite pipirų ir aitriųjų paprikų. Faršą išmaišykite, netgi lengvai išmušdami.
Suformuokite pailgus kebabus, sudėkite į išklotą kepimo popieriumi skardą, pašlakstykite aliejumi.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C, apie 20 min.
Patiekdami vyniokite kebabus į lavašą kartu su pjaustytomis daržovėmis, žalumynai, granatų sėklomis ir padažu.
Gaminimo laikas: 1 val.
Porcijos: 4
Ingredientai
Nedidelio ryšelio petražolių
Nedidelio ryšelio kalendrų
1 skiltelės česnako
1 nedidelio svogūno
450 g ARVI KALAKUTAI šviežio kalakutų petukų mėsos faršo
50 g kedrinių pinijų
30 ml brendžio
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų, maltų aitriųjų paprikų (pagal skonį), druskos arba 1 kupino šaukšto svanų druskos
Šlakelio aliejaus
2 lavašų
Įvairių daržovių, granato sėklų, žalumynų (patiekti)
Granatų ir jogurto padažas
3 kupinų šaukštų smulkintų kalendrų, mėtų, krapų ir petražolių
1 smulkintos skiltelės česnako
200 g graikiško jogurto
2 šaukštų granatų padažo
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Ingredientai
Nedidelio ryšelio petražolių
Nedidelio ryšelio kalendrų
1 skiltelės česnako
1 nedidelio svogūno
450 g ARVI KALAKUTAI šviežio kalakutų petukų mėsos faršo
50 g kedrinių pinijų
30 ml brendžio
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų, maltų aitriųjų paprikų (pagal skonį), druskos arba 1 kupino šaukšto svanų druskos
Šlakelio aliejaus
2 lavašų
Įvairių daržovių, granato sėklų, žalumynų (patiekti)
Granatų ir jogurto padažas
3 kupinų šaukštų smulkintų kalendrų, mėtų, krapų ir petražolių
1 smulkintos skiltelės česnako
200 g graikiško jogurto
2 šaukštų granatų padažo
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus