Karštieji patiekalai

Kaip paruošti sultingą kalakutienos šašlyką

Ruošdami marinatą kalakutienai neapsieisite be dviejų dalykų – rūgšties ir riebalų, tad drąsiai naudokite apelsinų ar obuolių sultis (tinka ir paprastos iš pakelių). Tiks ir kiviai, tik su jais mėsą marinuokite ne ilgiau nei pusvalandį. Na, o aliejus padės rūgštims giliau įsiskverbti į kalakutieną ir neleis mėsai kepant išsausėti. Kalakutų šlaunis arba šlaunelių mėsą geriausia pirkti „Arvi
kalakutų“ firminėse parduotuvėse, kurias rasite beveik visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Jose ir pasirinkimas didelis, ir kainos geros.

PARUOŠIMAS:

1. Supjaustome kalakutų šlaunelių mėsą vidutinio dydžio kubeliais. Sudedame į dubenį, užpilame stikline sulčių, pabarstome druska, smulkintomis žolelėmis, prieskoniais, apelsino žievelėmis ir „masažuojame“, kol skystis susigers į mėsą. 2. Paliekame šaltai pasimarinuoti 2–3 valandas. Prieš kepdami sulaistome aliejumi ir įtriname į mėsą, aliejus suteiks sultingumo kepant ir išsaugos mėsos sultis. 3. Baklažanus ir cukinijas supjaustome 2–3 cm storio griežinėliais ir juos dar padalijame pusiau. Svogūną nulupame ir supjaustome žiedais. Veriame ant iešmelių kalakutienos gabaliukus, atskirdami juos daržovėmis. 4. Kepame ant grotelių pavartydami apie 20 minučių, kol gražiai paruduos. Patiekiame su bulguru ir graikišku jogurtu.

Gaminimo laikas: 2 - 3 val

Porcijos: 4

Ingredientai

REIKĖS:

  • 1 kg „Arvi kalakutai“ kalakutų šlaunelių mėsos be odos
  • apie 200 ml sulčių (apelsinų ar obuolių)
  • saujelės čiobrelių
  • 1 šaukštelio rozmarinų lapelių
  • ½ šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelio tarkuotų apelsinų ar citrinų žievelių
  • druskos
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 baklažano
  • 1 cukinijos
  • 1 raudonojo svogūno
  • medinių iešmelių

Ingredientai

REIKĖS:

  • 1 kg „Arvi kalakutai“ kalakutų šlaunelių mėsos be odos
  • apie 200 ml sulčių (apelsinų ar obuolių)
  • saujelės čiobrelių
  • 1 šaukštelio rozmarinų lapelių
  • ½ šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelio tarkuotų apelsinų ar citrinų žievelių
  • druskos
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 baklažano
  • 1 cukinijos
  • 1 raudonojo svogūno
  • medinių iešmelių