Karštieji patiekalai
„Cannelloni“ makaronai įdaryti kalakutienos padažu
Konservuotus pomidorus supjaustykite kubeliais, sukapokite česnakus, svogūnus susmulkinkite kubeliais dėkite į puodą kartu su kalakutienos faršu, pilkite sultinio, troškiname, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite puodą su vandeniu, dėkite druskos, virkite makaronus 7-10 min. Sūrio padažas – pilkite grietinėlę su tarkuotu sūrių į puodą ir užvirkite, dėkite druską, pipirus. Pavirkite kol padažas sutirštės. Išvirtus makaronus atvėsinkite ir kimškite ištroškintu (atvėsintu) kalakutienos faršu. Dėkite į kepimo skardą, užpilkite sūrio/grietinėlės padažu, pridenkite folija ir kepkite orkaitėje 15 min. 200°C. Patiekite lėkštėje su žalumynais ir tarkuotu sūriu. Likusį padažą skardoje galima užpilti ant makaronų.
Gaminimo laikas: 1 h
Porcijos: 4
Ingredientai
- 0,5 kg kalakutienos faršo
- 1 česnako skiltelė
- 1 baltas svogūnas
- 0,5 kg pomidorų be odelės
- 0,5 l kalakutienos sultinio
- 2 vnt. „Cannelloni“ makaronų
- 30 g tarkuoto kieto sūrio
- žalumynai
- druska, pipirai
Ingredientai
- 0,5 kg kalakutienos faršo
- 1 česnako skiltelė
- 1 baltas svogūnas
- 0,5 kg pomidorų be odelės
- 0,5 l kalakutienos sultinio
- 2 vnt. „Cannelloni“ makaronų
- 30 g tarkuoto kieto sūrio
- žalumynai
- druska, pipirai