Karštieji patiekalai
Azijietiški kalakuto sparneliai su daržovėmis
Sparnelį apipjaustykite ir mėsą nuimkite į vieną kaulo pusę. Pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 min. 200°C. Gaminkite azijietišką padažą – čili pipirą, česnaką, imbierą supjaustykite plonais šiaudeliais. Pakepinkite gilioje keptuvėje 1 min. Pilkite kalakutienos sultinį, austrių ir „Teriyaki“ padažą. Iškepusius sparnelius dėkite į padažą ir troškinkite ant mažos ugnies 20 min. Kol troškinami sparneliai supjaustykite daržoves. Morkas, papriką, cukiniją pjaustykite lazdelėmis, mėlyną svogūną – skiltelėmis. Daržoves kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje kol suminkštės. Apkeptas daržoves dėkite į gilią lėkštę, ant viršaus dėkite sparnelius ir užpilkite padažu. Svogūnų laiškus supjaustykite šiaudeliais, smulkinkite petražoles ir dekoruokite. Rekomenduojama atskirai pateikti virtų ryžių.
Gaminimo laikas: 2 h
Porcijos: 1
Ingredientai
- 1 kalakuto sparnelis
- 100 ml „Teriyaki“ padažo
- 100 ml austrių padažo
- 2 česnako skiltelės
- 10 g imbiero
- ½ čili pipiro
- 0,5 l kalakutienos sultinio
- 15 g svogūnų laiškų, petražolių
- druska, pipirai
- Garnyras:
- 2 spalvotos morkos
- ½ cukinijos
- 1 mėlynas svogūnas
- 1 paprika
- 20 ml aliejaus
- druska, pipirai
Ingredientai
- 1 kalakuto sparnelis
- 100 ml „Teriyaki“ padažo
- 100 ml austrių padažo
- 2 česnako skiltelės
- 10 g imbiero
- ½ čili pipiro
- 0,5 l kalakutienos sultinio
- 15 g svogūnų laiškų, petražolių
- druska, pipirai
- Garnyras:
- 2 spalvotos morkos
- ½ cukinijos
- 1 mėlynas svogūnas
- 1 paprika
- 20 ml aliejaus
- druska, pipirai