Karštieji patiekalai

Azijietiški kalakuto sparneliai su daržovėmis

Sparnelį apipjaustykite ir mėsą nuimkite į vieną kaulo pusę. Pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 min. 200°C. Gaminkite azijietišką padažą – čili pipirą, česnaką, imbierą supjaustykite plonais šiaudeliais. Pakepinkite gilioje keptuvėje 1 min. Pilkite kalakutienos sultinį, austrių ir „Teriyaki“ padažą. Iškepusius sparnelius dėkite į padažą ir troškinkite ant mažos ugnies 20 min. Kol troškinami sparneliai supjaustykite daržoves. Morkas, papriką, cukiniją pjaustykite lazdelėmis, mėlyną svogūną – skiltelėmis. Daržoves kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje kol suminkštės. Apkeptas daržoves dėkite į gilią lėkštę, ant viršaus dėkite sparnelius ir užpilkite padažu. Svogūnų laiškus supjaustykite šiaudeliais, smulkinkite petražoles ir dekoruokite. Rekomenduojama atskirai pateikti virtų ryžių.

Gaminimo laikas: 2 h

Porcijos: 1

Ingredientai

  • 1 kalakuto sparnelis
  • 100 ml „Teriyaki“ padažo
  • 100 ml austrių padažo
  • 2 česnako skiltelės
  • 10 g imbiero
  • ½ čili pipiro
  • 0,5 l kalakutienos sultinio
  • 15 g svogūnų laiškų, petražolių
  • druska, pipirai
  • Garnyras:
  • 2 spalvotos morkos
  • ½ cukinijos
  • 1 mėlynas svogūnas
  • 1 paprika
  • 20 ml aliejaus
  • druska, pipirai

Ingredientai

  • 1 kalakuto sparnelis
  • 100 ml „Teriyaki“ padažo
  • 100 ml austrių padažo
  • 2 česnako skiltelės
  • 10 g imbiero
  • ½ čili pipiro
  • 0,5 l kalakutienos sultinio
  • 15 g svogūnų laiškų, petražolių
  • druska, pipirai
  • Garnyras:
  • 2 spalvotos morkos
  • ½ cukinijos
  • 1 mėlynas svogūnas
  • 1 paprika
  • 20 ml aliejaus
  • druska, pipirai