Karštieji patiekalai
Mielinės bandelės su kalakutiena ir čederio sūriu
Supjaustykite svogūną kubeliais ir pakepkite kartu su faršu keptuvėje. Kepdami pabarstykite druska ir pipirais bei rūkyta paprika.
Susmulkinkite mėgstamas žoleles ir sudėkite į faršą, kai jis jau bus beveik iškepęs. Dar minutę pakepkite ir perdėkite į dubenį. Sutarkuokite čederio sūrį ir išmaišykite kartu su faršu.
Tešlos lapelius perpjaukite pusiau. Į centrą dekite įdaro, perlenkite ir kraštus suspauskite.
Išplakite kiaušinį ir juo patepkite bandeles, pabarstykite grūstomis kalendrų sėklomis. Kepkite iki 180 oC įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20min.
Gaminimo laikas: 30 min.
Porcijos: 4
Ingredientai
400 g „Arvi kalakutai” krūtinėlių faršo
1 svogūnas
1 pakelis mielinės sluoksniuotos tešlos
180 g čederio sūrio
50 g šviežių mėgstamų žolelių
1 kiaušinis
1 šaukštas rūkytos paprikos
1 šaukštas kalendrų sėklų
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal poreikį
Ingredientai
400 g „Arvi kalakutai” krūtinėlių faršo
1 svogūnas
1 pakelis mielinės sluoksniuotos tešlos
180 g čederio sūrio
50 g šviežių mėgstamų žolelių
1 kiaušinis
1 šaukštas rūkytos paprikos
1 šaukštas kalendrų sėklų
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal poreikį