Karštieji patiekalai
Užkeptos meksikietiškos nachos su kalakutiena
Gamybos eiga
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame kalakutieną ir gausiai apibarstome prieskonių mišiniu. Kepame 5-8 minutes, kol mėsa gražiai apskrunda.
Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi, beriame kukurūzų traškučius, ant viršaus beriame apkeptą kalakutieną, kūbeliais pjaustytus pomidorus, paprikas, svogūną, nusunktas konservuotas pupeles, konservuotus jelapenus. Jei ingredientų dar liko – darome antrą sluoksnį. Po to uždedame kelis šaukštus grietinės ir, apibarstę tarkuotu sūriu, dedame į 200 laipsnių orkaitę dešimčiai minučių.
Kuomet apskrunda, ištraukiame ir apibarstome smulkintais ridikėliais, svogūnų laiškais ir šviežia kalendra.
Patiekiame su mėgstamu salsa padažu.
Gaminimo laikas: 30 min.
Porcijos: 4
Ingredientai
- 200 g kukurūzų traškučių
- 200 g faršo (rekomenduojame šviežią kalakutų krūtinėlių mėsos faršą iš „Arvi kalakutai”i)
- 2 pomidorai
- 1 raudonas svogūnas
- 1/2 žalia paprika
- 1/2 skardinės juodų arba raudonų konservuotų pupelių
- keli šaukštai konservuotų jelapenų
- sauja šviežių ridikėlių
- keli svogūnų laiškai
- šiek tiek šviežios kalendros
- 4 šaukštai grietinės
- 100 g sūrio (rekomenduojame chedderį)
- keli šaukštai mėgstamo salsa padažo
- 1 šaukštas rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 1 šaukštelis malto kumino
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 šaukštelis rudo cukraus
- šiek tiek druskos ir pipirų
- žiupsnelis maltos aitrios paprikos
Ingredientai
- 200 g kukurūzų traškučių
- 200 g faršo (rekomenduojame šviežią kalakutų krūtinėlių mėsos faršą iš „Arvi kalakutai”i)
- 2 pomidorai
- 1 raudonas svogūnas
- 1/2 žalia paprika
- 1/2 skardinės juodų arba raudonų konservuotų pupelių
- keli šaukštai konservuotų jelapenų
- sauja šviežių ridikėlių
- keli svogūnų laiškai
- šiek tiek šviežios kalendros
- 4 šaukštai grietinės
- 100 g sūrio (rekomenduojame chedderį)
- keli šaukštai mėgstamo salsa padažo
- 1 šaukštas rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis maltos kalendros
- 1 šaukštelis malto kumino
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 šaukštelis rudo cukraus
- šiek tiek druskos ir pipirų
- žiupsnelis maltos aitrios paprikos