Karštieji patiekalai

Kalakutienos filė su bulvių ir morkų piurė

Kalakutienos krūtinėlę kepkite ant grotelių, tepkite aliejumi, barstykite druska ir pipirais. Kiekvieną puselę po 5 min. Morkas nuvalykite, susmulkinkite ir virkite pasūdytame vandenyje. Bulves nuvalykite, susmulkinkite ir virkite pasūdytame vandenyje kitame puode. Išvirus morkoms ir bulvėms nukoškite, dėkite į bendrą puodą, sutrinkite į piurė ir gerai išmaišykite. Pabarstykite druska ir pipirais, pagardiname piurė sviestu. Cukinijas nuplaukite, pjaustykite griežinėliais, barstykite druska ir pipirais, užpilkite aliejumi ir apkepkite ant grotelių. Padažas – užvirkite grietinėlę, pilkite kalakutienos sultinio, pagardinkite druska ir pipirais, pavirkite kol sutirštės. Į lėkštę dėkite piurė, cukinijas, kalakuto krūtinėlę pjaustytą griežinėliais, pilkite padažą, barstykite žoleles.

Gaminimo laikas: 1 h

Porcijos: 2

Ingredientai

  • 200 g kalakutienos filė
  • 300 g bulvių
  • 1 didesnė morka
  • 100 g cukinijos
  • 100 g grietinėlės
  • 50 g kalakutienos sultinio
  • 20 g sviesto
  • aliejus
  • druska, pipirai
  • žolelės

Ingredientai

  • 200 g kalakutienos filė
  • 300 g bulvių
  • 1 didesnė morka
  • 100 g cukinijos
  • 100 g grietinėlės
  • 50 g kalakutienos sultinio
  • 20 g sviesto
  • aliejus
  • druska, pipirai
  • žolelės