Karštieji patiekalai
Kalakutienos filė su bulvių ir morkų piurė
Kalakutienos krūtinėlę kepkite ant grotelių, tepkite aliejumi, barstykite druska ir pipirais. Kiekvieną puselę po 5 min. Morkas nuvalykite, susmulkinkite ir virkite pasūdytame vandenyje. Bulves nuvalykite, susmulkinkite ir virkite pasūdytame vandenyje kitame puode. Išvirus morkoms ir bulvėms nukoškite, dėkite į bendrą puodą, sutrinkite į piurė ir gerai išmaišykite. Pabarstykite druska ir pipirais, pagardiname piurė sviestu. Cukinijas nuplaukite, pjaustykite griežinėliais, barstykite druska ir pipirais, užpilkite aliejumi ir apkepkite ant grotelių. Padažas – užvirkite grietinėlę, pilkite kalakutienos sultinio, pagardinkite druska ir pipirais, pavirkite kol sutirštės. Į lėkštę dėkite piurė, cukinijas, kalakuto krūtinėlę pjaustytą griežinėliais, pilkite padažą, barstykite žoleles.
Gaminimo laikas: 1 h
Porcijos: 2
Ingredientai
- 200 g kalakutienos filė
- 300 g bulvių
- 1 didesnė morka
- 100 g cukinijos
- 100 g grietinėlės
- 50 g kalakutienos sultinio
- 20 g sviesto
- aliejus
- druska, pipirai
- žolelės
Ingredientai
- 200 g kalakutienos filė
- 300 g bulvių
- 1 didesnė morka
- 100 g cukinijos
- 100 g grietinėlės
- 50 g kalakutienos sultinio
- 20 g sviesto
- aliejus
- druska, pipirai
- žolelės