Karštieji patiekalai

Aštrus kalakutienos troškinys

Aliejuje pakepinkite supjaustytus svogūnus, čili pipirus, kalakutienos faršą. Sudėkite virtus avinžirnius, su elektrine trintuve susmulkintus konservuotus pomidorus bei pomidorų pastą. Pagardinkite  druska ir pipirais. Troškinkite apie 60 min. ant mažos ugnies. Jei jaučiate per daug rūgšties įdėkite cukraus, jei trūksta aštrumo pridėkite maltos aitriosios paprikos. Paruoštą troškinį patiekite giliose lėkštėse ar troškiniui skirtuose induose, gardinkite tarkuotu kietuoju sūriu, žolelėmis. Prie troškinio rekomenduojama patiekti virtas bulves pakepintas ant sviesto su žolelėmis.

Gaminimo laikas: 90 min.

Porcijos: 3

Ingredientai

  • 250 g kalakutienos faršo
  • 150 g mėlynųjų svogūnų
  • 80 g  cukinijos
  • 200 g avinžirnių
  • 250 g konservuotų pomidorų
  • 100 g  pomidorų pastos
  • 40 g čili pipirų
  • 80 g kieto sūrio
  • aliejus
  • druska, pipirai
  • žolelės

Ingredientai

  • 250 g kalakutienos faršo
  • 150 g mėlynųjų svogūnų
  • 80 g  cukinijos
  • 200 g avinžirnių
  • 250 g konservuotų pomidorų
  • 100 g  pomidorų pastos
  • 40 g čili pipirų
  • 80 g kieto sūrio
  • aliejus
  • druska, pipirai
  • žolelės