Karštieji patiekalai

Kalakuto lazdelės džiūvėsėliuose su keptomis bulvių lazdelėmis

Kalakuto filė supjaustykite griežinėliais. Barstykite druska, pipirais, įtrinkite garstyčiomis ir paliekame 5 min. Pavoliokite kiaušinio plakinyje, raudonėlyje, džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje 5 min. Bulves nuskuskite, supjaustykite lazdelėmis, barstykite druska ir pipirais, kepkite orkaitėje 30 min. 200°C. Alyvuoges, marinuotus česnakus ir svogūnėlius užpilkite alyvų aliejumi, citrinos sultimis, druska, pipirai ir smulkintomis petražolėmis.

Gaminimo laikas: 45 min.

Porcijos: 4

Ingredientai

  • 500 g kalakuto filė
  • 1 kiaušinis
  • 1 stiklinė džiūvėsėlių
  • vienas šaukštas garstyčių
  • druska, pipirai
  • džiovintas raudonėlis
  • aliejus
  • 5 didelės bulvės
  • alyvuogės žalios/juodos
  • marinuoti česnakai
  • marinuoti svogūnėliai
  • petražolės
  • alyvų aliejus
  • citrina

Ingredientai

  • 500 g kalakuto filė
  • 1 kiaušinis
  • 1 stiklinė džiūvėsėlių
  • vienas šaukštas garstyčių
  • druska, pipirai
  • džiovintas raudonėlis
  • aliejus
  • 5 didelės bulvės
  • alyvuogės žalios/juodos
  • marinuoti česnakai
  • marinuoti svogūnėliai
  • petražolės
  • alyvų aliejus
  • citrina