Karštieji patiekalai

„Cannelloni“ makaronai įdaryti kalakutienos padažu

Konservuotus pomidorus supjaustykite kubeliais, sukapokite česnakus, svogūnus susmulkinkite kubeliais dėkite į puodą kartu su kalakutienos faršu, pilkite sultinio, troškiname, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite puodą su vandeniu, dėkite druskos, virkite makaronus 7-10 min. Sūrio padažas – pilkite grietinėlę su tarkuotu sūrių į puodą ir užvirkite, dėkite druską, pipirus. Pavirkite kol padažas sutirštės. Išvirtus makaronus atvėsinkite ir kimškite ištroškintu (atvėsintu) kalakutienos faršu. Dėkite į kepimo skardą, užpilkite sūrio/grietinėlės padažu, pridenkite folija ir kepkite orkaitėje 15 min. 200°C. Patiekite lėkštėje su žalumynais ir tarkuotu sūriu. Likusį padažą skardoje galima užpilti ant makaronų.

Gaminimo laikas: 1 h

Porcijos: 4

Ingredientai

  • 0,5 kg kalakutienos faršo
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 baltas svogūnas
  • 0,5 kg pomidorų be odelės
  • 0,5 l kalakutienos sultinio
  • 2 vnt. „Cannelloni“ makaronų
  • 30 g tarkuoto kieto sūrio
  • žalumynai
  • druska, pipirai

Ingredientai

  • 0,5 kg kalakutienos faršo
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 baltas svogūnas
  • 0,5 kg pomidorų be odelės
  • 0,5 l kalakutienos sultinio
  • 2 vnt. „Cannelloni“ makaronų
  • 30 g tarkuoto kieto sūrio
  • žalumynai
  • druska, pipirai